Georganiseerd door Triple-W Nijmegen
Open Nederlandse Kampioenschappen Amateur Bier Brouwen 2018

INSCHRIJVEN VOOR DE WEDSTRIJD? KLIK HIER

De inschrijving sluit bij 550 bieren of op 1 mei 2018


ATTENTIE: 

NOG MAAR EEN PAAR DAGEN OM JE IN TE SCHRIJVEN EN WE ZIJN BIJNA BIJ DE 550 INGESCHREVEN BIEREN

SCHRIJF JE SNEL IN VOORDAT HET TE LAAT IS!!!


Als je wilt inschrijven als deelnemer van de amateur bierbrouwwedstrijd van het ONK 2018 dan ga je naar de officiële wedstrijdinschrijving op deze site: https://www.onkbrouwen.nl/inschrijven

Ben je amateur bierbrouwer en wil je jouw bier eens laten proeven en keuren door het OFFICIËLE Bier Keurmeestersgilde? Dit is je kans! Je kunt bieren in diverse categorieën mee laten doen aan de wedstrijd (zie uitleg hier onder). Een categorie halen we even naar voren.

Bij elk ONK hoort de categorie 'kloonbier', de speciale klasse waarbij de amateurbierbrouwer probeert een commercieel bier zo dicht mogelijk te benaderen. Het organiserende gilde bepaalt het kloonbier en het kloonbier voor het ONK 2018 is:


Brugge Tripel®


Een waarlijke uitdaging omdat het een gecompliceerd bier is om te brouwen. Wij zijn enorm benieuwd naar jullie brouwsels!

Meedoen is leuk maar winnen is nog leuker.

De overall winnaar krijgt één jaar gratis brouwen aangeboden door Braumarkt. De winnaar ontvangt een jaar lang elke maand een voucher van €25 om direct bij Braumarkt te besteden. Daarnaast wordt zijn of haar bier gebrouwen bij Oersoep en hij of zij ontvangt een deel voor eigen genot en een deel zal worden getapt in STOOM! het brouwerscafé van Oersoep.

De andere prijzen: Elke winnaar per klasse ontvangt naast de eervolle oorkonde en een bijpassende beker, een voucher van Braumarkt van €100 en een prachtig boek en meer!

De winnaar van het kloonbier krijgt een VIP behandeling van Palm in de brouwerij Steenbrugge in Steenhuffel (België).

INSCHRIJVEN VOOR DE WEDSTRIJD? KLIK HIER

De wedstrijd is voor amateurbierbrouwers maar de wedstrijd zelf is professioneel. 

Wat heb je nodig om mee te doen met de wedstrijd?

 1. Je moet zelf als amateur een bier brouwen volgens het reglement ONK bierbrouwen 2018 
 2. Je moet weten in welke klasse jouw bier valt dat je mee wilt laten doen aan de wedstrijd: Klasse-indeling bier
 3. Je moet je vóór 1 mei 2018 inschrijven voor de wedstrijd via de officiële ONK wedstrijdwebsite https://www.onkbrouwen.nl/inschrijven
 4. Je moet van elk bier dat je wilt laten meedoen drie flesjes inleveren op een van de inleverpunten bij je in de buurt (staat op op de wedstrijdwebsite als je je inschrijft)
 5. Hoe de flesjes moeten worden ingeleverd, staat beschreven in het reglement ONK bierbrouwen 2018
 6. De uiterste inleverdatum is 17 mei 2018 en je kunt de bieren inleveren vanaf 1 mei 2018 bij de inleverpunten
 7. De bieren worden door de jury beoordeeld en de prijsuitreiking is op de ONK2018-dag op 23 juni 2018 in Nijmegen bij Brebl / Oersoepbrouwerij Adres: Waalbandijk 14 E/F, 6541 AJ Nijmegen
 8. De kosten per ingeleverd bier zijn €6,00, dus lever je 3 verschillende bieren in, dan moet je 9 flessen inleveren en zijn de kosten daarvoor €18,00. Pas als het geld op de wedstrijdbankrekening is bijgeschreven, doet de inzending mee met de wedstrijd. Je mag maximaal 5 bieren inschrijven.
 9. De betaling voor de deelname aan de wedstrijd gaat via een bankoverschrijving met vermelding van het biernummer dat je krijgt nadat je jouw bier hebt ingeschreven op de wedstrijdwebsite. Dat is hetzelfde nummer dat ook uiteindelijk op het bierflesje geplakt moet worden.
 10. De winnaars krijgen naast de eer ook nog een leuk presentje van Triple-W
 11. De overall-winnaar wordt extra in het zonnetje gezet door de samenwerking met Oersoep: dit winnende bier zal volgens het recept van de winnaar bij Oersoep worden gebrouwen en de helft wordt aangeboden bij STOOM, het brouwerscafé van Oersoep, en de andere helft mag de brouwer zelf in ontvangst nemen*


* De overall winnaar mag zelf beslissen of hij/zij het bier wil laten brouwen bij Oersoep. het volume zal ongeveer 50 liter zijn. Als hij/zij daartoe besluit dan zal het bij Stoom worden verkocht als OVERALL winnaar ONK2018-bier en deze winnaar mag zelf bepalen of hij/zij het bier in een keg (waarvoor kostprijs van keg moet worden betaald) of in flessen (gratis). De winnaar kan het bier nuttigen en delen als amateurbier.

Organiserende Triple-W leden van ONK2018: Maarten Bruin, Erwin van Bruxvoort, Richard van der Haas, Maarten A. Hardeman, Rick van Kuppenveld, Richard Oldeman


INSCHRIJVEN VOOR DE WEDSTRIJD? KLIK HIER