Georganiseerd door Triple-W Nijmegen
Open Nederlandse Kampioenschappen Amateur Bier Brouwen 2018

ATTENTIE: 

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN ER ZIJN MEER DAN 550 BIEREN INGESCHREVEN

Je kunt je niet meer inschrijven als deelnemer van de amateur bierbrouwwedstrijd van het ONK 2018. De ONK-inschrijfwebsite is gesloten.

Kloonbier 2018

Bij elk ONK hoort de categorie 'kloonbier', de speciale klasse waarbij de amateurbierbrouwer probeert een commercieel bier zo dicht mogelijk te benaderen. Het organiserende gilde bepaalt het kloonbier en dat is dit jaar:


Brugge Tripel®
Een waarlijke uitdaging omdat het een gecompliceerd bier is om te brouwen. Wij zijn enorm benieuwd naar jullie brouwsels!

Meedoen is leuk maar winnen is nog leuker.

De overall-winnaar krijgt één jaar gratis brouwen aangeboden door Braumarkt. De winnaar ontvangt daarvoor een jaar lang elke maand een voucher van €25 om direct bij Braumarkt te besteden. Daarnaast wordt zijn of haar bier gebrouwen bij Oersoep en hij of zij ontvangt een deel voor eigen genot en een deel zal worden getapt in STOOM! het brouwerscafé van Oersoep. Naast alle eer staat er ook nog een zwaarwichtige wisseltrofee te wachten op de nieuwe winnaar!

De andere prijzen: Alle winnaars per klasse ontvangen naast de eervolle oorkonde, een voucher van Braumarkt van €100 en een prachtig boek en meer!

De winnaar van het kloonbier krijgt bovendien een VIP behandeling van Palm in de brouwerij Steenbrugge in Steenhuffel (België).

De wedstrijd is voor amateurbierbrouwers maar de wedstrijd zelf is professioneel. 

Wedstrijdvoorwaarden:

 • Je moet zelf als amateur een bier brouwen volgens het reglement ONK bierbrouwen 2018 
 • Je moet weten in welke klasse jouw bier valt dat je mee wilt laten doen aan de wedstrijd: Klasse-indeling bier
 • Je moet je vóór 1 mei 2018 inschrijven voor de wedstrijd via de officiële ONK wedstrijdwebsite https://www.onkbrouwen.nl/inschrijven
 • Je moet van elk bier dat je wilt laten meedoen drie flesjes inleveren op een van de inleverpunten bij je in de buurt (staat op op de wedstrijdwebsite als je je inschrijft)
 • Hoe de flesjes moeten worden ingeleverd, staat beschreven in het reglement ONK bierbrouwen 2018
 • De uiterste inleverdatum is 17 mei 2018 en je kunt de bieren inleveren vanaf 1 mei 2018 bij de inleverpunten
 • De bieren worden door de jury beoordeeld en de prijsuitreiking is op de ONK2018-dag op 23 juni 2018 in Nijmegen bij Brebl / Oersoepbrouwerij Adres: Waalbandijk 14 E/F, 6541 AJ Nijmegen
 • De kosten per ingeleverd bier zijn €6,00, dus lever je 3 verschillende bieren in, dan moet je 9 flessen inleveren en zijn de kosten daarvoor €18,00. Pas als het geld op de wedstrijdbankrekening is bijgeschreven, doet de inzending mee met de wedstrijd. Je mag maximaal 5 bieren inschrijven.
 • De betaling voor de deelname aan de wedstrijd gaat via een bankoverschrijving met vermelding van het biernummer dat je krijgt nadat je jouw bier hebt ingeschreven op de wedstrijdwebsite. Dat is hetzelfde nummer dat ook uiteindelijk op het bierflesje geplakt moet worden.
 • Ingezonden bieren worden gekeurd door het OFFICIËLE Bier Keurmeestersgilde
 • De winnaars krijgen naast de eer ook nog een leuk presentje van Triple-W
 • De overall-winnaar wordt extra in het zonnetje gezet door de samenwerking met Oersoep: dit winnende bier zal volgens het recept van de winnaar bij Oersoep worden gebrouwen en de helft wordt aangeboden bij STOOM, het brouwerscafé van Oersoep, en de andere helft mag de brouwer zelf in ontvangst nemen*


  De overall winnaar mag zelf beslissen of hij/zij het bier wil laten brouwen bij Oersoep. het volume zal ongeveer 50 liter zijn. Als hij/zij daartoe besluit dan zal het bij Stoom worden verkocht als OVERALL winnaar ONK2018-bier en deze winnaar mag zelf bepalen of hij/zij het bier in een keg (waarvoor kostprijs van keg moet worden betaald) of in flessen (gratis). De winnaar kan het bier nuttigen en delen als amateurbier.

  Organiserende Triple-W leden van ONK2018: Maarten Bruin, Erwin van Bruxvoort, Richard van der Haas, Maarten A. Hardeman, Rick van Kuppenveld, Richard Oldeman