Georganiseerd door Triple-W Nijmegen
Open Nederlandse Kampioenschappen Amateur Bier Brouwen 2018

Zonder onze sponsors is de organisatie van het ONK2018 door Triple-W onmogelijk geweest. Daarom: alle dank aan onderstaande sponsors

Braumarkt

Brouwmarkt BV is dè productspecialist voor het zelf maken van bier, wijn, zuivel en likeur en biedt al 10 jaar gemakkelijk, voordelig en vertrouwd shoppen, zowel online als in onze megastore in Almere. Wij zijn een professioneel, snelgroeiend bedrijf met meer dan 20 werknemers dat zich richt op het aanbieden van kwaliteitsproducten tegen een zo laag mogelijke prijs met 100% klanttevredenheid.

Wat maakt Braumarkt bijzonder?
Steeds meer mensen ontdekken het unieke gevoel van homebrewing. Er gaat niets boven de kwaliteit en het genot van een eigen gemaakt, ambachtelijk en puur natuurproduct.

Braumarkt staat midden in de community van homebrewing. Wij zien onszelf als The Home of Homebrewers. Wij begrijpen als geen ander de hartstocht van homebrewers; want wij zelf zijn ook zo begonnen. Uit de passie en het plezier dat we aan homebrewing beleefden, is Braumarkt geboren.

Wij willen het elke homebrewer gemakkelijk maken om zijn of haar passie volop te beleven. Begonnen als bevlogen pionier op het gebied van homebrewing zijn we inmiddels uitgegroeid tot de enige echte homebrew specialist in Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk.

Wat wij in al die jaren geleerd hebben, geven we door in onze winkels, op onze website, met ons enorme assortiment, onze kennis en ervaring. En met onze liefde voor homebrewing.

Wij willen de plek zijn waar iedere homebrewer terecht kan voor de beste materialen en ingrediënten. Voor alle slimme tips & tricks die we kennen. Bij ons is elke homebrewer niet alleen welkom, hier is elke homebrewer thuis:

Braumarkt - The home of Homebrewers.

  • Groot assortiment tegen sterk concurrerende prijzen
  • Levering meestal direct uit voorraad
  • Snelle verzending naar bedrijven en particulieren
  • Eigen klantenservice
  • Snelle garantie- en klachtenafhandeling.
  • De grootste eigen winkel van Europa (600 M²)


--------------

Oersoep

Oersoep is een relatief jonge brouwerij die enorme groei heeft doorgemaakt. Zoals vele brouwerijen van nu is Oersoep begonnen met een pan op het fornuis. We groeiden al snel door naar een garagebox en toen de gemeente enige jaren geleden bekend maakte dat er plek vrij kwam in de voormalig Honigfabriek was de keuze snel gemaakt. In de Honigfabriek hebben we veel ruimte voor zowel onze installatie als onze groeiende collectie houten vaten.

We maken anno 2018 nog steeds alleen maar bier dat we zelf lekker vinden. Dat zijn over het algemeen droge, complexe bieren: van kruidige saisons tot hopexplosieve IPA’s en van gerookte stouts tot klassieke pils. Want waarom zou je iets brouwen waar je zelf niet achter staat?

Naast onze lijn cleane bieren maken we nog altijd wilde bieren met brettanomyces gisten. Deze bieren zijn onvoorspelbaar vanwege het onstuimige karakter en zullen daarom nooit hetzelfde smaken. Vaak zijn deze bieren in gelimiteerd oplage verkrijgbaar en meestal brouwen me maar één batch. Er zijn kort geleden nieuwe houten vaten aangekocht dus verwacht in de toekomst meer wilde bieren van Oersoep!--------------

Beerwulf

Beerwulf.com is een nieuw gebruiksvriendelijk speciaal bier platform met een lokaal, nationaal en internationaal assortiment. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het groeiende aanbod van speciaalbieren. 

Op Beerwulf.com vind je daarom verhalen over de bieren en de brouwers en zijn er reviews van zowel bierliefhebbers als experts. We geven je advies op maat, zodat jij nieuwe bieren kunt ontdekken die aansluiten bij jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. Bestel je voor 18.00 uur dan heb je jouw bieren de volgende dag in huis. De verzendkosten zijn 4,95 en vanaf 12 flessen bezorgen we zelfs gratis. Zit je favoriete speciaalbier er niet tussen? Laat ons dat weten via  en we gaan er naar op zoek

Gedreven door het brede assortiment, de relevante informatie en onze uitstekende service maakt  het ontdekken en bestellen van speciaalbier inspirerend, verrijkend en bovendien makkelijker dan ooit. 

Proost!  --------------

Royal Leerdam

Het Glas
Alle ingezonden bieren voor het ONK2018 zullen op zeer professionele wijze gekeurd worden om tot een uiteindelijke winnaar te komen. Net zoals het brouwen van bier heb je voor het keuren van bier ook het beste gereedschap nodig om de  hoogste kwaliteit te bereiken. Daarom is ervoor gekozen om te werken met het AnDer 1.0 bierglas van Royal Leerdam.
 
In samenwerking met Royal Leerdam ontwierpen bierprofessionals Derek Walsh en André Kóppen het perfect bier (proef) glas voor het optimaal drinken en proeven van verschillende biersoorten. In een traject dat zo’n 2 jaar duurde werd een glas ontwikkeld dat verder gaat waar andere proefglaasjes stoppen. In dit elegant maar duurzame glas worden de geuren van het bier perfect getoond (ook de mindere) en het schuim perfect gestuwd door de koolzuren. Een ideaal glas voor fijnproevers en brouwers die het uiterste uit hun product willen halen.